Monday, April 15, 2013


Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Apabila persoalan dunia membelenggu membebankan fikiran.. Saat itu hati kecil memujuk,, xpe Allah ada.. bila ‘dunia’ seakan meninggalkan ak jauh ketinggalan, saat itu hati terasa ingin bgun  utk menjadi lagi kuat..  tidak mahu aku kelihatan lemah dengan ujian kehidupan.. itu bukan aku.. Allahurabbi.. betapa sayangnya Allah kepadaku.. Allah mengujiku, bermakna Allah sayang akan aku.. saat aku jatuh,, aku kenal siapa yg sentiasa dibelakangku,, tidak jemu memberi aku sokongan kekuatan utk terus melangkah.. Allah menghadirkan orang-orang yg syang akn diriku,, sekali aku melangkah, akan aku pastikan segalanya dengan tabah.. segalanya DENGAN IZIN ALLAH... in syaa Allah.. 

setulus senyum jiwa ceria
seluhur syukur menambah bahagia
sehampar jujur akhlak terpuji
keikhlasan hati hiasan pekerti- saya hargai orang-orang disekeliling saya.. jatoh dan bangun saya setia ada.. termasuk anda, LIKE SERIOUSLY.. semoga Allah menjaga kamu semua, untuk saya.. 
- Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNYA.. percayalah! Ya Allah,, aku ingin kembali kepadaMU dalam keadaan fitrah.. amin ya Rabbal 'alamin..


No comments: