Thursday, May 22, 2014Ujian tanda Allah sayangkan kita.. ada sesuatu hikmah yang Allah nak bagi.. In sya Allah, janji Allah itu pasti.. kadang-kadang aku melihat kehidupan orang lain nampak lagi mudah, selesa dan bahagia.. aku Istighfar, adakah aku tidak bersyukur dengan pemberian Tuhanku sedangkan aku hanya hamba yang kerdil dan  pendosa. Mengapa sering aku mendongak ke atas sedangkan ramai yang ‘dibawah’ ingin miliki kehidupan seperti aku, golongan gelendangan sebagai contoh.. Ya Allah, jahilnya aku, ruginya aku kalau aku tidak gunakan nikmat yang Allah berikan untuk melakukan kebaikan sebagai saham untuk aku di akhirat nanti.. Allah,, Allah,, Allah.. ampuni aku.. 

Mak abah adalah kekuatanku.. Allah,, Allah,, Allah.. jika ujian KAU berikan sebagai jalan menuju ke syurgaMU,, kami redha YA ALLAH.. sesungguhnya Engkau tidak akan menzalimi hambaMU.. syurgaMU mahal YA ALLAH.. bantu kami,, berilah petunjuk kepada kami,, sungguh, ENGKAU dekat dan tidak memungkiri  janji.. Allah, permudahkan urusan kami Ya Allah.. hidupkan kami,, matikan kami dan temukan kami dalam keadaan yang beriman..

Duhai sekalian manusia, janganlah kamu memandang  ujian Allah ini sebagai penghinaan dari Allah, biarpun, sekalipun kamu menjauh, tidak  terdetik kesal dalam hati aku,, cukuplah Allah sebagai pelindung dan pembela nasib kami.. rintihanku,, rayuanku,, moga Allah mengurangkan bebanan kami.. sungguh, aku ada Allah,, Allah bersamaku..  No comments: